12. MB MAWASHI KUP

,,12. MB – MAWASHI KUP ,,

U subotu 22.02.2020. godine u organizaciji Karate kluba ,, MB Sport ,, iz Beograda i suorganizaciji Beogradskog karate Saveza.u Hali sportova ,, Ranko Žeravica ,, na Novom Beogradu održan je ,, 12. MB – MAWASHI KUP ,, kao i ,, JUBILARNI 10. MB – KUP VETERANA,,

U ovoj tradicionalnoj internacionalnoj sportskoj manifestaciji, učestvovali su karatisti iz osam država : Austrije – ,, Karate do Leibnitze,, iz Nemačke – Karate klub iz Birgkirchena, iz Makedonije kk Basai – Tetovo i kk Sansai – Kavadarci, u velikom broju učestvovali su karatisti iz Bosne i Hercegovine : KK Sloga Hemofarm iz Doboja, kk Polet Brod, kk DO – Tuzla, kk Sensei Turija, kk Unsu – Bjeljina, kk Sinđelić – Banja Luka, klubovi iz Slovenije : Postojna i Rudar – Velenje, iz Crne Gore kk Potoci Pljevlja, iz Hrvatske kk Polet – Zagreb, iz Srbije su učestvovali klubovi iz Beograda, Surčina, Zemuna, Ripnja, Batajnice, Obrenovca , Stare i Nove Pazove , Paraćina, Valjeva, Smederevske Palanke, Budisave, Pančeva , Lazarevca, i Mladenovca!

U konkurenciji 57 klubova prijavljeno je u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji 535 takmičarskih nastupa. ( među kojima 26 ekipa u borbama i 24 ekipe u katama ).Turniru je prethodilo seniorsko prvenstvo Beograda, koje je održano u vremenu od 9.30 – 12.00 h čiji je tehnički organizator takođe KK MB SPORT a na kom je zabeleženo 60 seniorskih pojedinačnih nastupa u disciplinama kate i borbe. Nakon kraće pauze obavljen je kompjuterski žreb i takmičenje je nastavljeno po predviđenom rasporedu u 13.00 časova. Takmičenje je svečano otvorio naš proslavljeni šampion Judo sporta i aktuelni višestruki svetski šampion u kategoriji veterana, G -din Vuk Rašović koji je tom prilikom i organizatoru turnira , svom nekadašnjem učeniku i takmičaru judo kluba ,,Voždovac,, Branislavu Milenkoviću uručio diplomu Judo Asocijacije , visoko majstorsko zvanje – 3. DAN

Nakon otvaranja, publici se predstavio gost iz Nemačke, G – Din Mario Pavlinović, trener kluba borilačkih veština iz Birgkirchena , WKF sudija i takmičar u kategoriji veterana, koji je demonstrirao katu uz upotrebu oružja, koristeći pendrek-palice na svom prikazu. U nastavku takmičenja posebno interesovanje publike izazvale su atraktivne borbe u seniorskoj apsolutnoj kategoriji za nagradu, koja je pripala Ljubiši Ristiću iz kk Žandarmerija iz Beograda.

Pored posebnih pehara za najuspešnije klubove u katama i borbama, kao i za prva tri mesta u generalnom plasmanu, podeljeni su pehari za sve šampionske ekipe u svim starosnim kategorijama u disciplinama kate i borbe. Organizator turnira pored zlatnih medalja i diploma , obezbedio je i pehare u pojedinačnim nastupima za sve težinske kategorije u borbama u svim uzrastima od pionira do seniora kao i pehare u katama u apsolutnom nivou – pojedinačno od poletaraca do juniora.

Na takmičenju su dodeljeni pehari najmlađim takmičarima i to :

NAJMLAĐA TAKMIČARKA :Tara Tomašević, KK Junior- Batajnica, rođena 2013.

NAJMLAĐI TAKMIČAR je Srđan Jevremović, KK Goša – Smederevska Palanka rođen 2015.

NAJUSPEŠNIJI KLUBOVI U GENERALNOM PLASMANU

  1. Žandarmerija, Beograd, 21 zlatna medalja, 7 srebrnih, 13 bronzanih
  2. Čukarički Roda, Beograd, 12 zlatnih medalja, 4 srebrne, 8 bronzanih
  3. Sloga Hemofarm – Doboj 10 zlatnih medalja, 4 srebrne, 11 bronzanih

NAJUSPEŠNIJI KLUBOVI U BORBAMA

  1. Žandarmerija, Beograd, 14 zlatnih medalja, 5 srebrnih, 11 bronzanih
  2. Sloga Hemofarm – Doboj 8 zlatnih medalja, 2 srebrne, 9 bronzanih
  3. Studentski Grad, Beograd 7 zlatnih medalja, 0 srebrnih, 3 bronzane

NAJUSPEŠNIJI KLUBOVI U KATAMA

  1. Čukarički Roda, Beograd, 11 zlatnih medalja, 3 srebrne, 8 bronzanih
  2. Vazduhoplovac, Zemun, 7 zlatnih medalja, 2 srebrne, 4 bronzane
  3. Žandarmerija 7 zlatnih medalja, 2 srebrne, 2 bronzane

Domaćin turnira učestvovao je sa 19 takmičarskih nastupa i to 16 pojedinačno ( 6 kate i 10 borbe ), i 3 ekipe ( 1 kate i 2 ekipe u borbama ) gde je zauzeo 17.mesto od 54 kluba , u generalnom plasmanu sa osvojena 3 zlata, 2 srebra i 7 bronzi, dok je u disciplini borbe ekipno i pojedinačno zauzeo 8. mesto osvojivši 2 zlata, 2 srebra i 4 bronzane medalje, i u katama 22. mesto sa 1 zlatnom 0 srebrnih i 3 bronzane medalje. Posebno treba pohvaliti mlade takmičarke u borbama : Danicu Prvulović , Mariju Branković i Teodoru Savić koje su osvojile srebrnu medalju ekipno, kao i Vukašina Anđelića , Stefana Đorića i Luku Simića koji su nastupali pojedinačno i ekipno u kategoriji pioniri – borbe. Pohvale i za Luku Vejnovića rođenom 2013. koji je osvojio Prvo mesto i pehar u katama , poletarci – apsolutni nivo.

Takmičenje se odvijalo se na 5 borilišta i završeno je oko 19.00 časova. Po oceni rukovodioca takmičenja Ninoslava Glišića i delegata Aleksandra Mihailovića kvalitet same organizacije kompletne sportske manifestacije je visoko ocenjen za šta su usledile posebne pohvale organizatoru – Domaćinu turnira , Karate klubu ,, MB SPORT ,, iz Beograda.

Za kvalitetnu organizaciju turnira zasluženi su, Predsednik organizacionog odbora G- din Petar Anđelić, predstavnik firme ,, Delta –Tec ,, iz Beograda , kao i G-din Srđan Prvulović predstavnik restorana Stara Srbija , kao i preduzeće ,, Empeks ,, iz Beograda.

Kompletan izveštaj sa turnira možete pročitati OVDE.

Izveštaj sa prvenstva Beograda možete pročitati OVDE.

Atmosferu sa takmičenja možete pogledati u galeriji ispod.

« од 4 »

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *