11. MB MAWASHI KUP

,,11. MB – MAWASHI KUP ,,

U nedelju 24.02.2019. godine u organizaciji Karate kluba ,, MB Sport ,, iz Beograda i suorganizaciji Beogradskog karate Saveza.u Hali sportova ,, Ranko Žeravica ,, na Novom Beogradu održan je ,, 11. MB – MAWASHI KUP ,, kao i ,, 9. MB – KUP VETERANA,,

U ovoj tradicionalnoj internacionalnoj sportskoj manifestaciji, učestvovali su karatisti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije , Crne Gore i Srbije , i to iz: Maglaja, Tuzle, Tešnja, Slovenskih Konjica, Nikšića, Ulcinja, Beograda, Surčina, Zemuna, Čačka, Ripnja, Batajnice, Obrenovca, Bora, Stare Pazove, Aranđelovca, Paraćina, Velikog Gradišta, Sopota, Budisave, Lazarevca, Milanovca, Bele Palanke i Mladenovca!

U konkurenciji 51 kluba prijavljeno je u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji 450 takmičarskih nastupa. ( 23 ekipe u borbama i 15 ekipa u katama ).Turniru je prethodilo seniorsko prvenstvo Beograda, koje je održano u vremenu od 10- 12.30 h .Nakon kraće pauze takmičenje je nastavljeno po predviđenom rasporedu.

Takmičenje je počelo u 13.00 časova, odvijalo se na četiri borilišta i završeno je u 18,45 časova.

Po oceni Delegata , svi uslovi za održavanje takmičenja su bili ispunjeni , kao i po pitanju kvaliteta same organizacije kompletne sportske manifestacije, za šta su usledile posebne pohvale Tehničkom organizatoru – Domaćinu turnira , Karate klubu ,, MB SPORT ,, iz Beograda.

Nakon svečanog otvaranja, usledila je dodela plaketa G -dinu Vuku Rašoviću , našem proslavljenom šampionu Judo sporta, kao i prof. Srećku Jovanoviću , bivšem dekanu Fakulteta za fizičku kulturu u Beogradu, plaketa je uručena i G- dinu Radmilu Paunoviću , vetranu Karate kluba ,, Čukarica,,

Pored posebnih pehara za najuspešnije klubove u katama i borbama, kao i za prva tri mesta u generalnom plasmanu, podeljeni su pehari za sve šampionske ekipe u svim starosnim kategorijama u disciplinama kate i borbe. Organizator turnira pored zlatnih medalja i diploma , obezbedio je i pehare u pojedinačnim nastupima za sve težinske kategorije u borbama u svim uzrastima od pionira do juniora kao i pehare u katama u apsolutnom nivou – pojedinačno od poletaraca do juniora. Takođe su dodeljeni pehari najmlađim takmičarima i to :

 • NAJMLAĐA TAKMIČARKA :Tara Tomašević, KK Junior, 2013.
 • NAJMLAĐI TAKMIČAR je Uroš Radivojević, KK Bor (2014)

NAJUSPEŠNIJI KLUBOVI U KATAMA

 1. Žandarmerija, Beograd, 8 zlatnih medalja, 8 srebrnih, 3 bronzane
 2. Unsu, Zemun, 8 zlatnih medalja, 4 srebrne, 1 bronzana
 3. Seki Sv. Jernej, Slovenija, 5 zlatnih medalja, 2 srebrne, 2 bronzane

NAJUSPEŠNIJI KLUBOVI U BORBAMA

 1. Žandarmerija, Beograd, 12 zlatnih medalja, 4 srebrne, 8 bronzanih
 2. Junior, Batajnica, 8 zlatnih medalja, 3 srebrne, 2 bronzane
 3. Unsu, Zemun, 7 zlatnih medalja, 2 srebrne, 4 bronzane

NAJUSPEŠNIJI KLUBOVI U GENERALNOM PLASMANU

 1. Žandarmerija, Beograd, 20 zlatnih medalja, 12 srebrnih, 11 bronzanih
 2. Unsu, Zemun, 15 zlatnih medalja, 6 srebrnih, 5 bronzanih
 3. Junior, Batajnica, 13 zlatnih medalja, 5 srebrnih, 4 bronzane

Domaćin turnira učestvovao je sa 20 takmičara pojedinačno ( 12 kate i 8 borbe ), i 3 ekipe ( 1 kate i 2 ekipe u borbama ) gde je zabeležio visoko 7.mesto od 50 klubova , u generalnom plasmanu sa osvojeno je 4 zlata, 5 srebra i 9 bronzi, dok je u disciplini borbe ekipno i pojedinačno zauzeo 5. mesto osvojivši 4 zlata, 3 srebra i 2 bronzane medalje.

Kompletan izveštaj sa turnira možete pročitati OVDE.

Atmosferu sa turnira možete pogledati u galeriji ispod.

« од 2 »

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *